Αρχική » hot, Είμαι έγκυος; » Γονιμότητα και γόνιμες μέρες


Κύκλος Περιόδου Γονιμότητα και γόνιμες μέρες

Η γονιμότητα και οι γόνιμες μέρες είναι ένα θέμα που έρχεται στο προσκήνιο όταν μια γυναίκα επιθυμεί να μείνει έγκυος.

gonimotitaΣίγουρα για να σας επισκεφτεί ο…πελαργός θα πρέπει να επικεντρωθείτε στις γόνιμες ημέρες σας, οι οποίες διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα αναλόγως με τον κύκλο της. Γνωρίζοντας λοιπόν τον δικό σας κύκλο μπορείτε να προβλέψετε τις ευνοϊκές ημέρες για να συλλάβετε. Σε περίπτωση που δεν έχετε σταθερό κύκλο τότε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να σας δώσει τις απαραίτητες υποδείξεις σχετικά με το ποιες ημέρες θεωρούνται γόνιμες. 

Οι πιθανότητες για να συλλάβετε κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών αγγίζουν ένα ποσοστό 25% σε κάθε κύκλο. Το ότι έρχεστε σε επαφή με τον σύντροφό σας στις γόνιμες ημέρες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχετε και το επιθυμητό αποτέλεσμα με την πρώτη φορά. Πιθανόν να χρειαστούν αρκετές προσπάθειες μέχρι να μείνετε έγκυος. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην απογοητευτείτε και να μην αγχωθείτε, αφού το άγχος μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά και να καθυστερεί την σύλληψη.  Ωστόσο εφόσον περάσει ένας χρόνος, ίσως και περισσότερο, και δεν καρποφορήσουν οι προσπάθειές σας τότε θα μπορούσατε να αναζητήσετε τα αίτια με τη βοήθεια του γιατρού σας.

Η γονιμότητα επηρεάζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από την ηλικία. Μπορεί στον άντρα να μην παίζει ρόλο, όταν όμως η γυναίκα υπερβεί τα 35 και κυρίως αφού κλείσει τα 38 ελαττώνονται οι πιθανότητες να συλλάβει. Οπότε εφόσον αποφασίσετε τα γίνεται μητέρα σε αυτήτην ηλικία καλό θα ήταν να ζητήσετε εγκαίρως τη συμβουλή του γιατρού. 

Για να υπολογίσετε τις γόνιμες ημέρες σας υπάρχουν διάφοροι τρόποι τους οποίους μπορείτε να ακολουθήσετε. Ένας από αυτούς είναι το θερμόμετρο. Συνήθως η θερμοκρασία του σώματος πέφτει πριν την ωορηξία, οπότε μπορείτε κάθε πρωί με το θερμόμετρο να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία σας και όταν διαπιστώσετε πτώση θα ξέρετε ότι βρίσκεστε σε ωορηξία.

Επίσης οι γόνιμες ημέρες υπολογίζονται και με ένα ειδικό τεστ που μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο σας. Πρόκειται για ένα αντικειμένο που το βυθίζετε κάθε πρωί στα ούρα σας και εκείνο μετρά την ορμόνη LH. Όταν η ορμόνη εμφανίζεται αυξημένη τότε σημαίνει ότι βρίσκεστε λίγο πριν την ωορρηξία.

Εξάλλου ένας απλός τρόπος για να υπολογίσετε τις γόνιμες ημέρες σας είναι το ημερολόγιο. Εφόσον έχετε κανονικό κύκλο τότε σίγουρα γνωρίζετε και τις ημέρες που αδιαθετείτε, κατά συνέπεια μπορείτε να υπολογίσετε και τις ημέρες της ωορρηξίας. Εαν ο κύκλος σας διαρκεί περίπου 28 ημέρες  η ωορρηξία υπολογίζεται περίπου στις 14 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδο.

Επίσης καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι στις γόνιμες ημέρες δεν παίζει ρόλο η συχνότητα των επαφών με τον σύντροφό σας.  Μάλιστα ισχύει ότι όσο περισσότερες φορές εκσπερματώσει ο σύντροφός σας τόσο λιγότερα σπερματοζωάρια περιέχονται στο σπέρμα του. Για αυτό θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε την ερωτική πράξη το διάστημα πριν από τις γόνιμες ημέρες.


1 Response for “Γονιμότητα και γόνιμες μέρες”

  1. παπαδοπουλου μαριανθη says:

    εμεινα εγκυος στην λατρεμενη μας κορουλα στα 38 μου χρονια με μια προσπαθεια την 13η μερα και πιστευω πως ημουν εξαιρετικα τυχερη!!!συντομα κλεινει τον πρωτο χρονο ζωης.

Leave a Reply


Ένα έργο της nbh internet
Σύλληψη Βρεφική Ηλικία Νηπιακή Ηλικία Παιδί Εφηβική Ηλικία Εβδομάδες εγκυμοσύνης 1-20 Εβδομάδες εγκυμοσύνης 21-40